Dublin (IE) | Hop-On Hop-Off verkenning

Zondag, 27 maart 2022 | Vroeg uit de veren voor een verkenning van Dublin middels een Big Bus Hop-On Hop-Off  bus. Een Hop-On Hop-Off bus is de perfecte manier om een stad in korte tijd te verkennen is mijn ervaring.

De eerste van vele stops van vandaag is de kerk die naast mijn verblijf ligt. Vervolgens loop in 10 minuten naar het vertrekpunt van de Hop-On Hop-Off bus aan de Upper O’Connell Street. Onderstaande route kaartje geef aan welke route de Hop-On Hop-Off bus volgt. De eerste keer dat is van de bus hop is bij stop 20.

Dublin | Hop-On Hop-Off Busroute

Dublin | Hop-On Hop-Off Busroute

Vanuit hier ga ik te voet verder naar:

  1. Kilmainham Gaol, dit is de voormalige gevangenis en nu museum van Dublin. Dit museum heb ik uitvoerig bezocht. Klik hier voor meer informatie.
  2. Het IMMA, Irish Museum of Modern Art. Het museum ansicht heb ik niet bezocht wel ben ik deels door het park gelopen. Klik hier voor meer informatie.
  3. Guinness Storehouse. Het Guinness Storehouse is alleen toegankelijk als je vooraf reserveert wat ik nog niet had gedaan. Het Guinness Storehouse bezoek ik op de laatste dag van mijn bezoek aan Dublin. Klik hier voor meer informatie.
  4. Christ Church Cathedral. Het is zondag en de kerk is niet toegankelijk op het moment dat ik er aankwam. Er blijft dus niets anders over dan van de buitenkant foto’s te maken. Ik heb de Christ Church Cathedral maandag 28 maart bezocht. Klik hier voor meer informatie.
  5. St. Patrick’s Cathedral. Wat voor de Christ Church Cathedral geldt, geldt ook voor de St. Patrick’s Cathedral. Klik hier voor meer informatie.
  6. Dublin Castle en de omliggende tuinen en exposities zijn wel toegankelijk en heb ik uitvoerig bezocht. Klik hier voor meer informatie.

Na Dublin Castle hop ik weer op de bus bij stop 8 en leg de rest de route tot het eindpunt af met de bus. Conclusie van deze dag….er nog heel heel veel te zien in Dublin.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn Hop-On Hop-Of verkenning van Dublin.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie