Venlo | Tussen Lage Loswal en Barge Terminal

Woensdag, 5 juni 2024 | Vandaag maak ik een wandeling langs de Maas vanaf de Lage Loswal naar de Barge Terminal en terug. Een route die zowel rustgevend als boeiend is. Mijn wandeling begint bij de Lage Loswal, een historische locatie waar vroeger schepen hun lading losten. Nu ligt er een passagierschip afgemeerd.  

Venlo, Lage Loswal

De route wandeling gaat via de stadsbrug, de brugverbinding over de Maas – met de iconische beelden van De Wachters van Tajiri – naar de Blerickse kant. Terwijl je de brug oversteekt heb je een prachtig uitzicht op de stad Venlo aan de ene kant en het weidse uitwaarden landschap aan de andere kant.

Venlo, Romeinse weg en oversteekplaats

Eenmaal aan de overkant vervolg ik mijn weg via de uiterwaarden van de Maas, een gebied dat bekend staat om zijn rijke flora en fauna. Op het moment dat je over de hoogwaterkering klimt en richting Maas loopt kom je op slag in een stil groen landschap, een welkome ontsnapping aan de drukte en herrie van alledag.

Venlo, Barge Terminal

Mijn wandeling brengt me uiteindelijk bij de Barge Terminal, een belangrijk logistiek knooppunt aan de Maas. Hier blijf ik een tijdje staan om de vissers aan de Maas en de werkzaamheden van de containerkraan te observeren. Het is fascinerend om te zien hoe de containers werden geladen en gelost.

Venlo, Leolux

Na een korte pauze bij de terminal begin ik aan mijn terugweg. Het volgen van grotendeels dezelfde route geeft me de kans om opnieuw te genieten van het prachtige uitzicht en de prachtige omgeving. Deze wandeling langs de Maas in Venlo was een perfecte mix van natuur en industrie. Een wandeling die ik kan aanbevelen.

Klik op de link voor de foto impressie, film(s) en het fotoalbum van mijn wandeling “tussen Lage Loswal en Barge Terminal”.

Impressie

Film

Foto’s

Top

Geef een reactie