Dublin (IE) | Kilmainham Gaol

Zondag, 27 maart 2022 | Deze publicatie gaat over mijn bezoek aan Kilmainham Gaol de voormalige rechtbank en gevangenis met een zeer beladen geschiedenis voor de Ierse bevolking. Het is nu een museum. Veel Ierse vrijheidsstrijders werden hier door de toenmalige machtshebbers, de Britten, gevangengezet en in deze gevangenis terechtgesteld.

Kilmainham Goal | Cellencomplex

Kilmainham Goal | Cellencomplex

Nadat ik bij stop 20 van de Hop-On Hop-Off de bus gestapt ben loop ik naar de Kilmainham Gaol en passeer o.a. het Wellington Monument (de op een na grootste/hoogte Obelisk ter wereld). Eenmaal bij Kilmainham Gaol aangekomen heb ik het geluk meteen aan te kunnen sluiten bij een rondleiding door de gevangenis. De rondleiding start in de voormalige zaal van de rechtbank en gaat vervolgens door het gevangeniscomplex naar de executieplaats en het museum.

Kilmainham Gaol | Rechtbank zaal

Kilmainham Gaol | Rechtbank zaal

De zeer enthousiaste gids ziet mij fotograferen en verteld mij dat ik mijn gang kan gaan met fotograferen en me gerust mag afzonderen van de groep. Hij houdt wel een oogje in het zeil. Los van het feit dat er in deze gevangenis verschrikkelijke zaken gebeurd zijn, zijn de omstandigheden waarin men hier destijds vastgehouden werd barbaars.

Kilmainham Gaol | Executieplaats

Kilmainham Gaol | Executieplaats

De wandeling eindigt op de plek waar de executies werden uitgevoerd. Vervolgens kun je een bezoek brengen aan het museum annex documentatiecentrum waar je meer informatie kunt vinden over de Ierse Onafhankelijkheidsoorlog

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s die ik gemaakt heb tijdens de rondleiding door Kilmainham Gaol.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie