Dublin (IE) | Dublin Castle

Zondag, 27 maart 2022 | Vanuit de St. Patrick’s Cathedral loop ik naar Dublin Castle. Dublin Castle was meer dan 700 jaar het hoofdkwartier van het Engelse bestuur in Ierland. Het is nu het centrum van de Ierse regering en wordt gebruikt voor staatsaangelegenheden en staatsbezoeken.

Dublin | Dublin Castle

Dublin | Dublin Castle

Het kasteel omvat bouwwerken uit verschillende perioden. Dublin Castle ligt in het hart van historisch Dublin. Het meest opvallende element van het Normandische kasteel, dat in de 13e eeuw werd gebouwd, is de Record Tower.

Dublin | De Ierse hoofdrol spelers van het Onahankelijkheidsverdrag

Dublin | De hoofdrol spelers van het Onahankelijkheidsverdrag

Om Dublin Castle heen liggen prachtige tuinen en verschillende gebouwen die ingericht zijn als musea. In een van deze musea heb ik de tentoonstelling bezocht die zich bezig houd met het proces en de tot stand koming van de onafhankelijk van Ierland.

Dublin | Interieur Dublin Castle

Dublin | Interieur Dublin Castle

Dublin Castle is een en al pracht en praal wat ook wel past bij het centrum van de macht. Na mijn bezoek aan Dublin Castle stap ik weer op de Hop-On Hop-Off bus en vervolg mijn route.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan Dublin Castle.

Impressie 

Foto’s

Top

Geef een reactie