Helmond | Stadswandeling langs oud en nieuw

Donderdag, 30 mei 2024 | Vandaag bezoek ik Helmond voor een stadswandeling langs oud en nieuw. Helmond, een stad rijk aan historie en moderne architectuur, biedt een afwisselende wandeling die begint bij het Station van Helmond. Van daaruit loop ik naar het Burgemeester Geukerpark. Dit park, is met zijn weelderige groen en vijvers een oase van rust.

Helmond Burgemeester Geukerpark

Vanuit het park gaat het naar de iconische kubuswoningen, een uniek stukje architectuur dat de innovatieve geest van Helmond weerspiegelt. Deze kleurrijke, op palen staande woningen zijn een lust voor het oog en bieden een prachtig uitzicht over het omliggende gebied.

Helmond | Kubuswoningen

De wandeling gaat verder naar het Ketsegangske, een historisch steegje dat je het gevoel geeft terug te stappen in de tijd. De smalle straatjes en charmante huisjes ademen de sfeer van vervlogen tijden. Niet ver van het Ketsegangske ligt de imposante Sint-Lambertuskerk. Deze neogotische kerk, met haar indrukwekkende torens en prachtige glas-in-loodramen, is een stille getuige van Helmonds rijke religieuze erfgoed (helaas is de kerk vandaag gesloten).

Helmond Lambertuskerk

Aansluitend naar het Lambertushof, een sfeervol plein dat uitnodigt tot een korte pauze. Vanaf het Lambertushof is het niet zover wandelen naar het Stationsplein. Vervolgens wandel ik naar de Cacaofabriek, een cultuurcentrum dat onderdak biedt aan kunst, muziek en film. 

Helmond Cacaofabriek

De wandeling gaat verder naar het majestueuze Kasteel Helmond, een middeleeuws kasteel dat tegenwoordig dienst doet als museum. Een bezoek aan het Kasteel Museum biedt een fascinerende blik op de rijke historie van Helmond. 

Helmond Kasteel Museum

De volgende en teves laatste halte van deze wandeling is het Kunstkwartier. Helmond, met haar mix van oud en nieuw, nodigt uit tot ontdekken en beleven.

Helmond Kunstkwartier

Klik op de links voor de foto impressie, de 360° panorama foto’s en voor het fotoalbum van mijn Helmond stadswandeling langs oud en nieuw.

Impressie

Helmond | Kubuswoningen
Helmond Lambertuskerk
Helmond Cacaofabriek
Helmond | Kubuswoningen Helmond Lambertuskerk Helmond Cacaofabriek

360 panorama foto’s

Foto’s

Top

Geef een reactie