Dublin (IE) | Liffey Boardwalk in het donker

Zaterdag, 26 maart 2022 | Vanmiddag laat ben ik aangekomen in Dublin voor een korte vakantie/kennismaking met de hoofdstad van Ierland. Na kwartier gemaakt te hebben – het begint al een beetje te schemeren – start ik mijn eerste kennismaking met de Dublin. Ik wandel vanuit mijn verblijf via de O’Connell Street Upper naar de Liffey. Onderweg kom ik tal van bezienswaardigheden tegen, één steekt er letterlijk met kop en schouder bovenuit, The Spire met een hoogte van 120m.

Dublin | The Spire

Dublin | The Spire

De Liffey rivier deelt Dublin in een “armer” noordelijk deel en een “rijker” zuidelijk deel. Het gebied langs de Liffey rivier is de afgelopen jaren behoorlijk op de schop gegaan, naast vele nieuwe gebouwen/kantoren heeft men voor voetgangers een prachtige promenade aangelegd met tal van bruggen die de Liffey overspannen.

Dublin | Samuel Beckett-brug

Dublin | Samuel Beckett-brug

Mijn wandeling loopt tot Samuel Beckett-brug, die van de hand van de bekende architect Calatrava is. Op de terugweg kom ik ook het indrukwekkende monument, het Famine Memorial tegen.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn wandeling langs de River Liffey Boardwalk in het donker.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie