Over mij en mijn website

OVER MIJ

Fotografie | Van jongs af aan heb ik interesse gehad in fotografie. Begin 2000 heb ik deze hobby weer serieus opgepakt. Ik ben in het bezit van een aantal camera’s. In mijn cameratas bevinden zicht op dit moment hoofdzakelijk een Sony A7 Mark IV (basis camera) en iPhone 13 Pro Max inclusief een hele trits aan objectieven (macro-, wide-, ultrawide- en supertelelens).

Naast de hardware maak ik gebruik van diverse software tools om mijn foto’s tot leven te brengen. In mijn software toolbox zitten o.a. DxO Photolab, ON1 Photo Raw, Luminar NEO, Luminar AI, Lightroom Classic en Photoshop e.a..

Film | Inmiddels heb ik (eind 2019) het filmen ontdekt. Filmen doe ik met drone’s – DJI Mavic 2 Pro, DJI Mavic Mini drone, DJI Mini 3 Pro, DJI Air 3 -, Actioncam’s GoPro Hero10 en Hero11 Black en in 3D – GoPro Max. Daarnaast film ik met mijn iPhone 13 Pro Max al dan niet in combinatie met een Zhiyun Smooth 4 gimbal. De films zijn te zien op mijn Vimeo kanaal en mijn YouTube kanaal.

OVER MIJN WEBSITE

Op mijn verhalende foto website – Jos Saris Media “De kunst van zien / The art of seeing” (plaatsen, momenten,  mensen) – tref je verhalen en vooral foto’s en films van mijn bezoeken en reizen uit het heden en verleden aan. Het zijn vaak foto(reportages) en films van de dingen die mij boeien in het leven. Veelal van plaatsen, momenten en mensen maar soms ook van ogenschijnlijk onbelangrijke dingen. Fotograferen is de kunst van het kijken en het ‘willen’ zien.

VRAGEN?

Mocht u na het bekijken van mijn website/foto’s vragen hebben? Neem dan via het contactformulier, contact met mij op.

Tot slot wens ik u veel kijkplezier op mijn fotoblog “De kunst van het zien / The art of seeing”.

Jos Saris