Steyl | Dorp met een Missiemuseum

Vrijdag, 9 juli 2021 | Tijdens mijn vorige bezoek aan Steyl, vrijdag 2 juli ben ik aan drie karakteristieke onderdelen van Steyl niet toegekomen. Vandaag haal ik dit in en bezoek het oudste museum van Venlo, het Missiemuseum, Oud-Steyl en maak ik een overvaart naar Baarlo en terug naar Steyl met het veerpont Baarlo-Steyl.

Steyl | Maas

Steyl | Maas

Als eerste loop ik naar de Maas en het terras aan de Maas van de botanische tuin  Jochumshof,  vervolgens naar Oud-Steyl. Van hieruit loop ik naar het Missiemuseum met zijn collectie die in de loop der tijd bijeen is gebracht door Steylse missionarissen uit missielanden waar zij actief waren.

Steyl | Missiemuseum

Steyl | Missiemuseum

Vervolgens steek ik met het veerpont over naar Baarlo. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op de waterkant van Steyl. Vervolgens steek ik weer over naar Steyl waar ik mijn bezoek beëindig bij de wellicht bekendste uitspanning van Steyl althans voor wandelaars en fietster.

Steyl | Veerpont Baarlo - Steyl

Steyl | Veerpont Baarlo – Steyl

Klik hier voor een foto impressie en hier voor de foto’s van mij bezoek aan Steyl van vandaag.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie