Overloon | Oorlogsmuseum Overloon

Zaterdag, 10 juli 2021 | Deze publicatie gaat over mijn bezoek aan Oorlogsmuseum Overloon in het Noord-Brabantse Overloon. Het museum richt zich vooral op de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland

Overloon | Oorlogsmuseum Overloon

Overloon | Oorlogsmuseum Overloon

Het Oorlogsmuseum werd op 25 mei 1946 geopend en was toen het eerste museum over de Tweede Wereldoorlog in West-Europa. Het museum is ingericht op basis van een onderstaande (thema’s) tentoonstellingen:

De foto’s in deze publicatie volgen de route van bovenstaande opgave m.u.v. “Kantelpunt Europa” dat ik niet bezocht heb. Naast de collectie in het museum staan buiten het museum ook een aantal tanks, bunkers, schutterputjes en vooral een aantal prachtige sculpturen.

Overloon | Oorlogsmuseum Overloon

Overloon | Oorlogsmuseum Overloon

Sinds kort kun je ook dwars door het museum heen fietsen via een fietsbrug die dwars door het museum loopt.

Klik hier voor een foto impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan Oorlogsmuseum Overloon.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie