Steyl | Ketelhuis kloosters

Vrijdag, 2 juli 2021 | Vandaag breng ik een bezoek aan Steyl, het dorp met een missie. De wandeling door Steyl start met een rondleiding door het voormalig ketelhuis dat alle kloosters Steyl – en dat waren er vroeger heel veel – in haar glorietijd voorzag van energie.

Steyl | Ketelhuis kloosters

Steyl | Ketelhuis kloosters

Het ketelhuis met zijn indrukwekkende machinerie is inmiddels omgebouwd tot een heus museum. Breng vooral een bezoek aan de kelders onder het voormalige ketelhuis. Hier krijg je een goed idee wat er zoal kwam kijken om een kloostergemeenschap te voeden, te kleden en nog veel meer.

Steyl | Ketelhuis kloosters

Steyl | Ketelhuis kloosters

Het Ketelhuis van Missiehuis St. Michaël was in zijn tijd een technisch hoogstandje, het produceerde elektriciteit voor de kloosters, daarnaast produceerde het stoom om de kloosters te verwarmen (via een stelsel van stoomkanalen dat onder Steyl ligt) en zorgde het voor watertoevoer naar de kloosters.

Steyl | Ketelhuis kloosters

Steyl | Ketelhuis kloosters

Klik hier voor een foto impressie en hier voor de foto’s van het ketelhuis van de kloosters van Steyl.

Foto impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie