Venlo | Langs de Maas tussen Viecuri en Wilhelminapark

Woensdag, 19 juni 2024 | Vanmiddag maak ik een wandeling langs de Maas in Venlo. Deze route biedt een scala aan bezienswaardigheden en serene natuur, die het geheel tot een bijzondere ervaring maken.

De Oude Beemden in Venlo met zicht op Blerick.

Mijn wandeling begint ter hoogte van het VieCuri ziekenhuis, een modern ziekenhuis en een belangrijk herkenningspunt in Venlo. Vanaf hier wandel ik richting het gebied dat bekend staat als de Oude Beemden. Dit gebied biedt een prachtig uitzicht op de Maas en het tegenovergelegen Blerick. De groene omgeving en het kabbelende water creëeren een rustige sfeer, ideaal om even aan de drukte van de stad te ontsnappen.

Zicht op Blerick vanuit de Oude Beemden in Venlo.

Na enige tijd vervolg ik mijn weg richting het historische Nedinscogebouw. Dit gebouw, met zijn industriële uitstraling en rijke geschiedenis, vormt een opvallend contrast met de natuurlijke schoonheid van de Oude Beemden. Vlakbij ligt ook het Stadskantoor, een modern architecturaal hoogtepunt van Venlo. Beide gebouwen tonen de diversiteit aan bouwstijlen en de ontwikkeling van de stad door de jaren heen.

Nedinsco gebouw in Venlo achter strobalen

Vervolgens loop ik naar de Stadshaven, waar ik halt houd bij het kunstwerk Tango. Dit opvallende kunstwerk voegt een creatieve touch toe aan de omgeving. De abstracte vormen en de dynamiek van het kunstwerk vormen een interessant contrast met de meer traditionele architectuur van de omliggende gebouwen. Het kunstwerk lijkt bijna te dansen op de oevers van de Maas, een passend symbool voor de levendige cultuur van Venlo.

Kunstwerk Tango in Venlo gezien vanuit het voetpad onder de spoorbrug en de stadsbrug.

Na een korte pauze bij het kunstwerk loop ik verder langs de aanlegsteigers van de Stadshaven naar de Lage Loswal, ook wel ‘t Bat genoemd. Hier ligt een fiets vakantieschip aangemeerd, een niet alledaagse verschijning. Dit schip biedt buitenlandse toeristen, voornamelijk Amerikanen en Engelsen, de mogelijkheid om tijdens een negendaagse reis verschillende steden tussen Amsterdam en Venlo te bezoeken. De aanwezigheid van deze toeristen benadrukte de internationale aantrekkingskracht van Venlo en de Maas als toeristische bestemming.

Afgemeerde fiets vakantieboot aan de Lage Loswal in Venlo.

Mijn wandeling vervolg ik langs het kunstwerk Stroming, een ander interessant werk dat de dynamiek van de rivier en de constante beweging van het water symboliseert. Dit kunstwerk ligt op de route naar het Wilhelminapark, een groene oase in het hart van Venlo. Het park is een geliefde plek voor zowel bewoners als bezoekers om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Kunstwerk Stroming aan de oever van de Maas in Venlo.

Bij de vijver in het Wilhelminapark beëindig ik mijn wandeling. De vijver, omringd door bomen en bloemen, is een vredige plek. De reflectie van de bomen en de lucht in het water van de vijver vormt een perfecte afsluiting van een wandeling vol ontdekkingen en indrukken. 

Vijver in het Wilhelminapark van Venlo.

Klik op de links voor de foto impressie, de film en het fotoalbum van mijn wandeling langs de Maas tussen het Viecuri Ziekenhuis en het Wilhelminapark.

Impressie

Film

Foto’s

Top

Geef een reactie