Maastricht | Wandeling door geschiedenis en schoonheid

Donderdag, 9 mei 2024 | Vanaf het station van Maastricht lopen we een wandeling vol geschiedenis, architectonische pracht en culturele ontdekkingen. De wandeling – een ode aan de charmes van deze eeuwenoude stad – neemt ons mee op een onvergetelijke tocht door de straten en langs de monumenten van Maastricht.

Vanuit het bruisende station leidt de route ons eerst naar Wyck, waar we de Hoge Brug oversteken en een panoramisch uitzicht hebben over de Maas. Vervolgens volgen we de Onze Lieve Vrouwewal, een imposante getuige van vervlogen tijden, en wandelen we door het serene stadspark naar de voormalige Berenkuil in het Aldenhofpark.

Terug in het bruisende hart van Maastricht verkennen we het charmante Jekerkwartier, waar geschiedenis en gezelligheid hand in hand gaan. Een bezoek aan de imposante Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en een wandeling door de sfeervolle Stokstraat mogen niet ontbreken.

Het adembenemende Vrijthof – waar de voorjaarskermis opgebouwd wordt – verwelkomt ons met open armen, omgeven door prachtige architectuur en een levendige atmosfeer. We maken een tussenstop bij het indrukwekkende Kruisherenhotel. De laatste etappe is de culturele oase van Boekhandel Dominicanen, waar de geest zich kan laven aan literaire schatten in een heerlijke ambiance.

Klik op de links voor de foto impressie, de 360° panorama foto’s, het fotoalbum en de Komoot route informatie van onze wandeling door geschiedenis en schoonheid van Maastricht.

Impressie

360° panorama foto’s

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie