Venlo | Wassend water op Eerste Pinksterdag

Zondag, 19 mei 2024 | Op Eerste Pinksterdag, nog voor de stad ontwaakt, begin ik mijn vroege ochtend stadswandeling in het Wilhelminapark. De serene rust van het park, met zijn majestueuze bomen en prachtige vijver, is de perfecte start op deze nevelige zondagochtend. Op naar het wassende water in de Maas.

Wilhelminapark

Vanuit het Wilhelminapark wandel ik richting de Maas. De rivier, altijd in beweging, biedt een betoverend schouwspel van wassend water. Mijn weg vervolgt zich via de Lage Loswal naar de Stadshaven. 

Wassend water

Vanaf de Stadshaven loop ik door naar de Kwartelenmarkt. De smalle straten en historische gebouwen stralen een rustieke charme uit, die in de vroege ochtenduren nog versterkt werd door de afwezigheid van drukte. De tocht gaat verder naar het Flujasplein.

Museum van Bommel van Dam

Bij het Dominicanenplein neem ik even de tijd om de schoonheid van de omgeving in mij op te nemen, voordat ik mijn weg vervolg naar de Keizerstraat en de Parade. De imposante architectuur van het Museum van Bommel van Dam en het Limburgs Museum trekt mijn aandacht en nodigt uit voor een uitgebreide verkenning.

Julianapark

Na deze culturele halte loop ik naar en door het Julianapark. Dit park biedt een moment van reflectie, een natuurlijke oase midden in de stad. Mijn route leidt vervolgens naar het Rosarium, een plek die beroemd is om zijn prachtige rozentuinen. 

Rosarium

Mijn wandeling eindigt bij de Sint-Martinusbasiliek, waar ik even naar binnen ging voor een kort bezoek. De kalme sfeer en de historische grandeur van de basiliek zorgden voor een gepast einde van mijn ochtendwandeling. 

Sint-Martinusbasiliek

Klik op de links voor de foto impressie, 360° panorama foto’s, film(s) en het fotoalbum van mijn wandeling op Eerste Pinksterdag.

N.B.

De film en de 360° panoramafoto’s zijn gemaakt met een Insta360 X4 camera, de foto’s zijn gemaakt met een Insta360 Ace Pro camera.

Impressie

360° panorama foto’s

Eerste Pinksterdag

360° Panoramafoto’s Sint-Martinusbasiliek

Film(s)

Foto’s

Top

Geef een reactie