Kopenhagen | Museumdag

Woensdag, 2 november 2022 | Inmiddels weer mijn laatste vakantiedag in het prachtige Kopenhagen. De afgelopen dagen heb ik al heel veel gezien in Kopenhagen waarbij ik geprofiteerd heb van het overwegend mooie weer.

Kopenhagen | Stadhuis

Kopenhagen | Stadhuis

Vandaag zal het volgens de weersvoorspelling een regenachtige dag worden, een perfecte dag voor binnen activiteiten en om musea te bezoeken. Vanuit mijn hotel wandel ik eerst naar het Stadhuis van Kopenhagen om een indruk van de binnenkant van dit gebouw te krijgen.

Kopenhagen | Jens Olsen's uurwerk

Kopenhagen | Jens Olsen’s uurwerk

Het gebouw zit vol met verrassende details. Heel bijzonder is het uurwerk van Jens Olsen’s. De volgende stop is de Rundetårn (Ronde Toren) met de aanpalende kerk. Opmerkelijk is dat je deze toren via een hellingbaan omhoog gaat i.p.v. met een trap.

Kopenhagen | Uitzicht op Slot Rosenborg vanaf de Ronde Toren

Kopenhagen | Uitzicht op Slot Rosenborg vanaf de Ronde Toren

Bovenop de toren heb je een prachtig uitzicht over Kopenhagen en zijn omgeving. Via Slot Rosenborg loop ik naar het Statens Museum for Kunst (SMK). Het museum heeft een uitgebreide kunstcollectie en is gevestigd in een opmerkelijk gebouw.

Kopenhagen | SMK

Kopenhagen | SMK

Na mijn bezoek aan het SMK steek ik de weg over en breng een bezoek aan het Natuur Historisch Museum waar een tentoonstelling over Neanderthalers loopt. Dit museum vormt een geheel met de Botanisk Have (Botanische tuin) en het kassencomplex dat ik bezoek.

Kopenhagen | Botanische tuin

Kopenhagen | Botanische tuin

De volgende en laatste stop van vandaag is een bezoek aan het Dansk Arkitektur Center (DAC) in het BLOX gebouw dat in de buurt van mijn hotel ligt. Hiermee komt een eind aan een fantastische vakantie in het prachtige Kopenhagen.

Kopenhagen | Dansk Arkitektur Center

Kopenhagen | Dansk Arkitektur Center

Zoals je kunt lezen is het weer een behoorlijk drukke dag geweest waarin ik veel foto’s gemaakt heb. Deze publicatie geeft een beeld van het totaal. De diverse musea (Ronde Toren, SMK, Natuur Historisch Museum , Botanische tuin en DAC) worden in separate publicaties besproken.

Klik hier voor een foto impressie en hier voor de foto’s van mijn museumdag in Kopenhagen.

Foto impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie