Kopenhagen | Statens Naturhistoriske Museum, Botanisk have en Dansk Arkitektur Center

Woensdag, 2 november 2022 | De laatste musea die ik vandaag bezoek zijn het prachtige Statens Naturhistoriske MuseumBotanisk Have (Natuur Historisch Museum en Botanische Tuin en kassen). En tot slot het Dansk Arkitektur Center dat gevestigd is in het fraaie BLOX gebouw.

Kopenhagen | Statens Naturhistoriske Museum

Kopenhagen | Statens Naturhistoriske Museum

Het Statens Naturhistoriske Museum ligt aan de overkant van het Statens Museum for Kunst. De weg oversteken en je bent er. Ondanks dat was de korte afstand ver genoeg om gehoorlijk nat te worden doordat de hemelsluizen opengingen.

Kopenhagen | Natuur Historisch Museum

Kopenhagen | Natuur Historisch Museum

Op de begane grond van het Natuur Historisch Museum loopt op dit moment een tentoonstelling over de Neanderthalers en op de eerste verdieping vind je een enorme mineralen/stenen collectie.

Kopenhagen | Natuur Historisch Museum

Kopenhagen | Natuur Historisch Museum

Via een zij-ingang loop je de Botanische tuin in en loop ik door de regen naar het enorme kassencomplex dat onderdeel van de Botanische Tuin is. De kassen zijn gebouwd naar het voorbeeld van het Crystal Palace in Londen.

Kopenhagen | Botanisk Have met het Palmenhuis

Kopenhagen | Botanisk Have met het Palmenhuis

Midden in de grootste kas – het palmenhuis – kun je via een wenteltrap omhoog klimmen naar een omloop waar je goed zicht op de kas hebt. Na mijn bezoek aan de kassen loop ik door de botanische tuin – het regent nog steeds – naar mijn laatste bestemming voor vandaag, het BLOX gebouw met in het souterrain het Dansk Arkitektur Center.

Kopenhagen | Botanisk Have met regenboog

Kopenhagen | Botanisk Have met regenboog

Helaas is het Dansk Arkitektur Center maar deels open omdat men met de voorbereiding van een nieuwe expositie bezig is. Hiermee is mijn bezoek aan Kopenhagen beëindigd, ik kijk met veel plezier terug op deze korte vakantie in de Deense hoofdstad.

Kopenhagen | Dansk Arkitektur Center

Kopenhagen | Dansk Arkitektur Center

Ongelofelijk hoeveel prachtige en indrukwekkende dingen er te zien en te beleven zijn en dat min of meer allemaal op loopafstand.

Kopenhagen | Dansk Arkitektur Center

Kopenhagen | Dansk Arkitektur Center

Klik hier voor een foto impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan de Botanisk Have en het Dansk Arkitektuur Center. 

Foto impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie