Venlo | Zondagochtend herfst Hoogwater wandeling

Zondag, 19 november 2023 | Vanochtend ben ik op pad gegaan voor een herfstwandeling langs de Maas in Venlo en Blerick. Het doel van de wandeling was om foto’s te maken met mijn fotocamera van de herfst en het hoogwater in de Maas (naast de drone foto’s en film van eerder deze week).

Mijn wandeling begint in het Wilhelminapark. Vanuit hier loop ik naar de Lage Loswal. Je kunt zien dat het waterpeil van de Maas behoorlijk hoog staat. De kade is overstroomd en afgesloten voor bezoekers. Dat de Lage Loswal afgesloten is komt door een defecte klep in de riolering. 

Via het voetpad aan de bovenkant van de Lage Loswal loop ik door naar de Stadshaven. Vervolgens wandel ik door naar de Oude Beemden. Bomen en struiken staan hier deels onder water. Daarna loop ik over de Stadsbrug naar Blerick. Als eerste bezoek ik in Blerick het Haventje. De aanlegsteiger is als gevolg van het Hoogwater niet meer bereikbaar voor voetgangers. 

Vervolgens loop ik naar natuurgebied Raaijweide. De Galloway runderen die in het gebied leven, hebben de hoger gelegen delen van het gebied opgezocht. Vervolgens loop ik via de Stadshaven en de Lage Loswal terug naar het Wilhelminapark.

Al met als een wandeling van ongeveer 5 kilometer. Hoewel ik de afgelopen dagen het hoogwater in de Maas op beeld heb vastgelegd blijft het een indrukwekkend gezicht om te zien.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum met alle foto’s van mijn hoogwater wandeling op deze zondagochtend.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie