Venlo | Hoogwater vanuit de lucht

Vrijdag, 17 november 2023 | Vandaag laat ik mijn drone over de Maas bij Venlo vliegen om de huidige Hoogwaterstand op beeld vast te leggen. De vlucht vindt plaats rond de klok van drie uur in de middag bij een laagstaande zon. Het water in de Maas staat op dit moment redelijk hoog.

De vlucht begint bij de Lage Loswal, de historische loshaven in het centrum van Venlo. Vanuit de lucht heb je een prachtig uitzicht op de inmiddels ondergelopen en afgesloten Lage Loswal. De Maas is breed en kalm en levert door de laagstaande zon prachtige beelden op.

Vanaf de Lage Loswal vliegt de drone over de Maas naar het natuurgebied Raaijweide. De vlucht over de Raaijweide is bijzonder indrukwekkend omdat dit gebied deels ondergelopen is en de aanwezige Galloway runderen hun heil op de hoger geleden delen zoeken. De laagstaande zon die lange schaduwen werpt levert in combinatie met de herfstkleuren van de bomen prachtige beelden op.

De laatste bestemming van de vlucht is de Stadshaven. Aan de kades van de Stadshaven zijn een aantal horecagelegenheden gevestigd die tijdens het laatste Hoogwater in de zomer van 2021 totaal geruïneerd zijn. Vooralsnog worden ze (nog) niet bedreigt door het hoogwater maar niets is zeker. Ook hier zorgen de hoge waterstand en de laagstaande zon voor een bijzonder mooie sfeer.

Klik hier voor de foto impressie, hier voor de dynamische 360° panoramafoto’s, hier voor de film en tot slot kun je hier klikken voor het complete fotoalbum van de dronevlucht over het Hoogwater in de Maas bij Venlo. Voor de actuele waterstanden kun je hier klikken.

Impressie

Dynamische 360° panoramafoto’s

Film

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie