Helsinki | Te voet, bus, boot en metro

Vrijdag, 5 augustus 2022 | Het wordt vandaag een prachtige dag met een vol programma. Op mijn planning staat als eerste een bezoek aan de Botanische universiteitstuinen. Helaas stond ik voor een gesloten Botanische kas omdat deze pas om 11.00 uur open ging.

Helsinki | Botanische universiteitstuinen

Helsinki | Botanische universiteitstuinen

Vervolgens een bezoek aan het warenhuis Stockmann waar op de bovenste verdieping een mini tentoonstelling te zien is over mode en interieur door de jaren heen. Vervolgens ben ik naar het Senaatsplein gelopen om deel te nemen aan Hop On Hop Off bustoer door Helsinki.

Helsinki | Hop On Hop Off

Helsinki | Hop On Hop Off

Daarna maak ik mijn tweede boottocht van deze vakantie. Ging de eerste boottocht van afgelopen woensdag vooral langs de natuur, deze boottocht “Helsinki City Highlights Cruise” gaat vooral langs de bebouwing (oud en nieuw) en uiteraard natuur.

Helsinki | City Highlights Cruise

Helsinki | City Highlights Cruise

Vervolgens loop ik naar het indrukwekkende Sibeliusmonument in het Sibeliuspark dat aan de andere kant van Helsinki ligt. Vervolgens wordt ik opgehaald door mijn zwager voor een overheerlijk en typisch Fins gerecht “Rendier stoofschotel” in Espoo. Vanuit Espoo rijd ik met de Metro terug naar mijn appartement en komt er een eind aan deze heerlijke dag.

Helsinki | Sibeliusmonument

Helsinki | Sibeliusmonument

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van deze dag. 

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie