Helsinki | Kanalen van Helsinki

Woensdag, 3 augustus 2022 | Zoals al aangegeven in mijn publicatie “Helsinki | Landmarks wandeling” is mijn wandeling langs de Landmarks onderbroken voor een 1,5 uur durende boottocht door de Finse Golf en kanalen die je rondom Helsinki kunt vinden.

Helsinki | Rondvaartboot Stromma rederij

Helsinki | Rondvaartboot Stromma rederij

De Stromma rederij waarmee ik deze boottocht maak heeft meerdere boottochten in hun pakket. Ik kies ervoor om vandaag de Rode route te varen die te boek staat “Beautiful Canal Route“. De tweede, de Blauwe route “Helsinki City Highlights” zal ik later deze week varen.

Helsinki | Beautifull Canal Route

Helsinki | Beautifull Canal Route

Voor mijn verblijf heb ik een meerdaagse Helsinki Citycard gekocht waarmee je in tal van musea, kerken, het openbaar vervoer (bus, trein, metro) en ook deze boottocht terecht kunt. Ik kan deze Helsinki Citycard van harte aanbevelen, ik heb er in ieder geval heel veel plezier van gehad.

Helsinki | Sauna

Helsinki | Sauna

Met de boot vaar je door een ongelofelijk mooi landschap, het ene plekje is nog mooier dan het andere. Veel Finnen hebben buitenverblijven op de eilandjes waar je met de boot langs vaart. De buitenverblijven/huisjes zelf liggen vaak op waanzinnig mooie – maar soms lastig te bereiken – locaties. Deze eilandjes zijn vaak alleen per boot of met een watervliegtuig te bereiken.

Helsinki | Afgelegen locatie

Helsinki | Afgelegen locatie

Ieder huis(je) heeft zijn eigen sauna en die ligt aan het water. Naast de fantastische omgeving krijg je ook een prachtig uitzicht op Helsinki en de vloot voor anker liggende ijsbrekers. Om te zien wat ik bedoel moet je echt naar de foto’s kijken en zul je het met mij eens zijn dat dit werkelijk een prachtige omgeving is.

Helsinki | IJsbrekervloot voor anker

Helsinki | IJsbrekervloot voor anker

Klik hier voor een impressie, hier voor de film en hier voor de foto’s van de boottocht door de kanalen van Helsinki. 

Impressie

Film

Foto’s

Top

Geef een reactie