Tallinn (EST) | Indrukwekkende Oude Binnenstad

Donderdag, 4 augustus 2022 | Vandaag steek ik vanuit Helsinki met de veerboot over om Tallinn de hoofstad van Estland te bezoeken. De terminal van de veerboot ligt in een ander deel van Helsinki, vroeg uit de veren om naar de terminal van de veerboot te lopen.

Helsinki | Stationstoren bij zonsopkomst

Helsinki | Stationstoren bij zonsopkomst

Zo vroeg in ochtend is er bijna niemand op straat te zien in Helsinki. Bij zonsopgang loop ik door verlaten straten en geniet van de stilte en de opkomende zon. Eenmaal bij de terminal gaat het inchecken soepel en loop ik naar de vertrekhal.

Helsinki | Oversteek naar Tallinn

Helsinki | Oversteek naar Tallinn

Niet lang daarna start het boarden en om 07:30 uur stipt vertrekt de boot. In tegenstelling tot het boarden bij een vliegreis lopen hier de mensen rijen dik de veerboot in. Er zijn 9 dekken waar je uit kunt kiezen. Ik ga voor de buitenlucht en neem plaats op het bovenste buitendek op de achterdek. De oversteek naar Tallinn duurt zo’n 2 uur. Om 09:30 uur komt de boot aan in Tallinn.

Tallinn | De nieuwe stad

Tallinn | De nieuwe stad

Je kunt aan het aan hoge gebouwen duidelijk zien dat Estland op stoomt in de vaart der volkeren. Vanuit de terminal loop ik in zo’n 20 minuten naar de bestemming van mijn bezoek aan Tallinn, de Oude Binnenstad. 

Tallinn | De Oude Binnenstad

Tallinn | De Oude Binnenstad

Is het moderne Tallinn opgetrokken uit glas, staal en chroom. De oude binnenstad is zoals je hem verwacht, echt middeleeuws. Ik start mijn bezoek aan het oude Tallinn op de Pikk tänav waar een aantal ambassades gevestigd zijn o.a. de Russische ambassade, in de foto’s wordt wel duidelijk waar die ligt. Verder bezoek ik o.a.:

Tallinn | De Heilige-Geestkerk

Tallinn | De Heilige Geestkerk

Een dag is eigenlijk veel tekort om jet moois dat Tallinn te bieden heeft te zien, echter om 16:30 uur vertrekt de bot weer richting Helsinki en komt er een eind aan mijn bezoek aan het prachtige Tallinn. Oprecht kan ik stellen dat ik moe en voldaan weer op de boot stap om na aankomst in Helsinki de tram naar mijn appartement te nemen.

Tallinn | De Oude Stadsmuur

Tallinn | De Oude Stadsmuur

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie