Helsinki | Natuur en Cultuur

Zaterdag, 6 augustus 2022 | Inmiddels de voorlaatste dag van mijn vakantie in het prachtige Helsinki. De dag begint grauw, er drijven donkere wolken over dit in tegenstelling tot de afgelopen dagen, die altijd zonnig begonnen en eindigden.

Helsinki | Kaivopuisto park in de vroege ochtend

Helsinki | Kaivopuisto park in de vroege ochtend

Al vroeg in de ochtend neem ik de tram naar Kaivopuisto, een stadspark dat aan de kust van de Finse Golf ligt. Van daaruit loop ik langs het water terug, richting het centrum van Helsinki. Plots begint het te druppelen en ik besluit dat het nu maar eens tijd wordt om gebruik te gaan maken van een elektrische step die je overal ziet staan. Ik moet zeggen dat die dingen echt een uitkomst zijn.

Helsinki | Oude Markthal

Helsinki | Oude Markthal

Eenmaal bij de Oude Markthal aangekomen is het tijd voor een ontbijt. De Temppeliaukio-kerk is de volgende stop op mijn To-Do lijst. Vanaf de Markt neem ik weer de tram richting Temppeliaukio-kerk. Voordat ik de kerk bezoek passeer ik een rommelmarkt of zoals het tegenwoordig zo mooi heet, een “vintage markt”.

Helsinki | Temppeliaukio-kerk

Helsinki | Temppeliaukio-kerk

De Temppeliaukio-kerk is een toeristische attractie van de eerste orde omdat ie zo bijzonder is. Het concept is simpel, neem een grote hoeveelheid dynamiet en blaas een gat in de rotsen, plaats er een dak overheen en je bent klaar. Het is wat simpel gesteld als ik het zo schrijf maar dat is in essentie wel de manier waarop deze kerk gebouwd is. Naast de bijzondere bouwwijze is de kerk prachtig van binnen met zijn ruwe rotswand. De akoestiek schijnt overigens fantastisch te zijn.

Helsinki | Helsinki Art Museum (HAM)

Helsinki | Helsinki Art Museum (HAM)

De volgende halte tijdens mijn wandeling/steptoer is het Helsinki Art Museum (HAM). Een prachtig museum met verrassende kunst die je fantasie in beweging krijgt. Vanuit hier is het maar een kattensprong naar het Kamppi winkelcentrum.

Helsinki | Kampinskus winkelcentrum

Helsinki | Kampinskus winkelcentrum

Ooit het grootste bouwproject in de Finse geschiedenis. Vervolgens weer met de tram terug naar het centrum en met de elektrische step naar het monument Lightbringer ter nagedachtenis van de Winteroorlog.

Helsinki | Fotoshoot bruidspaar in het Museum voor Finse Architectuur

Helsinki | Fotoshoot bruidspaar in het Museum voor Finse Architectuur

Vanuit hier naar het Museum voor Finse Architectuur dat hier om de hoek ligt. In het museum vond op dat moment een fotoshoot van een bruidspaar plaats. Als laatste etappe van vandaag step ik naar het Design District. Pfff ik heb vandaag heel wat kultuur gesnoven en ben inmiddels wel toe aan een douche voordat ik vanavond mijn programma voortzet met een wandeling naar Tar Island en het centrum van Helsinki. 

Helsinki | Design District

Helsinki | Design District

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn Natuur en Cultuur wandeling.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie