Venlo | Stadswandeling op een zomerse dinsdag

Dinsdag, 12 juli 2022 | Deze publicatie gaat over mijn stadswandeling door Venlo op deze heerlijke warme zomerse dag. Mijn wandeling start zoals zo vaak in het Wilhelminapark. Van hieruit loop ik naar de Lage Loswal om te zien hoever het is met de Mural die er op dit moment wordt geschilderd.

Venlo | Joren Joshua de ontwerper en uitvoerder van de Venlose Mural aan de Lage Loswal

Venlo | Joren Joshua de ontwerper en uitvoerder van de Venlose Mural aan de Lage Loswal

Uit mijn gesprekje met de Joren Joshua, de Rotterdamse kunstenaar van wiens hand het ontwerp en de uitvoering is blijkt dat hij goed op schema zit en de Mural als alles goed blijft gaan volgende week woensdag officieel onthuld zal worden. Over het hoe en wat van deze onthulling kon hij mij niet meer vertellen.

Venlo | Stadshaven

Venlo | Stadshaven

Vervolgens loop ik naar de Stadshaven – voor de niet Venlonaren, deze ligt in het verlengde van de Lage Loswal. Vervolgens de trap op richting Romerhuis en vervolgens naar het Dominicanenplein met zijn de Dominicanenkerk.

Venlo | Oude tankstation bij het Limburgs Museum

Venlo | Oude tankstation bij het Limburgs Museum

Vervolgens loop ik via de Keizerstraat naar de Parade, met het Museum van Bommel van Dam en het aanpalende Limburgs Museum. Het is fijn om te zien dat de voormalige Burgemeesterswoning op geknapt wordt terwijl ie op de nominatie stond om afgebroken te worden. Dit zou in mijn ogen eeuwig zonde zijn geweest.

Venlo | Mout

Venlo | Mout

Dan op naar de nieuwste uitspanning aan de rand van het centrum van Venlo “Foodhal Mout” met de nieuwe Stadsbrouwerij in aanbouw. Van hieruit loop ik via de Parade terug naar het centrum van Venlo en zet en passant het altijd prachtige Stadhuis van Venlo op de foto.

Venlo | Stadhuis

Venlo | Stadhuis

Nu weer terug naar huis via de Lage Loswal waar zojuist de Filia Mosae heeft aangemeerd om de passagiers aan wal te laten. Niet veel later vertrekt de Filia Mosae weer naar zijn thuis haven in Lomm en denk ik terug aan mijn rondvaart met de Filia Mosae van vorige week woensdag.

Venlo | Lage Loswal en de Filia Mosae

Venlo | Lage Loswal en de Filia Mosae

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn wandeling door Venlo op deze zomerse dinsdag.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie