Venlo | Rondvaart Filia Mosae

Woensdag, 6 juli 2022 | Vandaag maak ik met de Filia Mosae een rondvaart. Dit stond allang op mijn to-do lijst maar tot op vandaag was er nog niets van gekomen. Grappig is dat dit soort uitstapjes op (buitenlandse)reizen altijd hoog op de prioriteitenlijst echter in je eigen stad niet.

Venlo | De Filia Mosae ligt aangemeerd bij de Lage Loswal

Venlo | De Filia Mosae ligt aangemeerd bij de Lage Loswal

Het is dus de hoogste tijd om met de Filia Mosae een rondvaart te maken. De rondvaart begint aan de Lage Loswal. Vanaf de Lage Loswal vaart de Filia Mosae (Latijns voor “dochter van de Maas”) stroom opwaarts door het Noord-limburgse landschap richting het Stuw- en Sluizencomplex bij Belfeld.

Belfeld | Stuw- en sluizencomplex

Belfeld | Stuw- en sluizencomplex

Net voor de sluizen wordt de steven gekeerd en varen we weer terug naar de Lage Loswal in Venlo. Tijdens deze rondvaart heb je een prachtig uitzicht op Venlo, Blerick, Tegelen, Hout-Blerick, Steyl, Baarlo en Belfeld vanaf het water.

Blerick | Inhalen op de Maas

Blerick | Inhalen op de Maas

Complimenten voor de bemanning van de Filia Mosae voor de vriendelijkheid, behulpzaamheid en de informatie die tijdens de vaartocht gegeven wordt. De rondvaart is absoluut de moeite waard om een keer te doen, je krijgt een totaal nieuwe en soms verrassende kijk op de omgeving tussen Venlo en Belfeld vanaf het water. 

Venlo | Mural in wording bij de Lage Loswal

Venlo | Mural in wording bij de Lage Loswal

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn rondvaart met de Filia Mosae.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie