Venlo | Vlinders en planten op de Groote Heide

Woensdag, 13 juli 2022 | Onder leiding van gidsen van “Het Limburgs Landschap” maak ik kennis met vlinders en planten op de Venlose Groote Heide. Tijdens de wandeling – die start en eindigt bij de Gasterij Groote Heide en zo’n 2 uur duurt – worden door de gidsen allerhande interessante zaken verteld over m.n. de vlinders.

Groote Heide | Icarusblauwtje

Groote Heide | Icarusblauwtje

Over de cyclus van het leven van een vlinder, van eitje naar rups en uiteindelijk tot vlinder. Waar de vlinders van leven – nectar, die ze met hun roltong uit de planten zuigen – en op welke plaatsen ze te vinden zijn. Het blijkt dat ze een voorkeur voor gele en blauwe bloemen hebben, op andere bloemen kun je ze overigens ook vinden.

Groote Heide | Kiezelsprinkhaan

Groote Heide | Kiezelsprinkhaan

Op deze warme zomerdag hebben we niet echt veel vlinders kunnen spotten, wat niet wegneemt dat het een leuke en vooral leerzame wandeling over de Groote Heide was.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van de vlinders en planten op de Venlose Groote Heide. 

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie