Hamburg | Speicherstadt

Maandag, 9 mei 2022 | De laatste etappe van mijn bezoek aan Hamburg is een wandeling door Speicherstadt dat zo’n beetje voor de voordeur van de Elbphilharmonie ligt. Het verschil tussen mijn wandeling door Speicherstadt van vandaag t.o.v. die van gisteren is dat deze uitgebreider is en op straatniveau loopt.

Hamburg | Speicherstadt

Hamburg | Speicherstadt

Speicherstadt  is een complex van pakhuizen, gebouwd tussen 1883 en 1927 op een reeks eilandjes in de rivierbedding van de Elbe. Op een oppervlakte van 300.000 m² is het een van de grootste intacte historische gehelen van havenmagazijnen in de wereld. Het gebied heeft een totale lengte van 1,5 km. De site bestaat uit 15 grote magazijnblokken met zes aangrenzende gebouwen en een tussenliggend netwerk van korte kanalen. Speicherstadt staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Hamburg | Speicherstadt

Hamburg | Speicherstadt

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s. Klik hier voor de volledige route van vandaag.

Impressie

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie