Hamburg | Bezoek Elbphilharmonie

Maandag, 9 mei 2022 | Het derde programma onderdeel van mijn bezoek aan Hamburg vandaag is een bezoek aan de Elbphilharmonie op een steenworp afstand van de Cap San Diego. Gisteren heb ik ook voor dit indrukwekkende gebouw gestaan, het was er echter zo druk dat ik besloot om mijn bezoek uit te stellen.

Hamburg | Elbphilharmonie

Hamburg | Elbphilharmonie

Vandaag is het er niet druk en zonder enige vertraging stap ik het gebouw binnen…alhoewel binnen…je gaat eerst via een ongelofelijk 82 meter lange en gebogen roltrap naar de zesde verdieping op 37 meter hoogte, vervolgens nog een omhoog trap en je bent op de Plaza van het in totaal 26 verdiepingen tellende gebouw met daarin naast het theater een hotel, parkeergarage en appartementen.

Hamburg | Gebogen roltrap Elbphilharmonie

Hamburg | Gebogen roltrap Elbphilharmonie

Aan de buitenkant van de Plaza kun je om het gebouw heen lopen en heb je een grandioos uitzicht over Hamburg en de verre omgeving. Wil je meer van het gebouw zien? Dan zul je een kaartje voor het bijwonen van een voorstelling moeten kopen.

Hamburg | Plaza Elbphilharmonie

Hamburg | Plaza Elbphilharmonie

Het gebouw is in alle opzichten kolossaal zo ook de bouwkosten van 789 miljoen euro en een bouwtijd van 10 jaar toen het in 2016 geopend werd. Het gebouw is inmiddels met zijn karakteristieke uiterlijk uitgegroeid tot een van de bekendste landmarks van Hamburg.

Hamburg | Plaza Elbphilharmonie

Hamburg | Plaza Elbphilharmonie

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s. Klik hier voor de volledige route van vandaag.

Impressie

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie