Hamburg | Van fontein naar plein

Dinsdag, 10 mei 2022 | De laatste dag in Hamburg, wat vliegt de tijd snel voorbij. Ik ben weer vroeg op pad om met de S-Bahn naar Altona te reizen want hier begint mijn wandeling van vandaag. Ik wandel vanaf de Stuhlmannbrunnen in bij de Platz der Republik nabij het station van Altona naar de Joodse begraafplaats.

Hamburg Altona | Joodse begraafplaats

Hamburg Altona | Joodse begraafplaats

Helaas kent de begraafplaats beperkte openstellingstijden die in de middag liggen. Rest mij niets anders dan door het traliewerk enkele foto’s te nemen. Aansluitend wandel ik naar het wellicht meest roemruchtig deel van Hamburg de Reeperbahn….waar om 10:30 uur in de ochtend bar weinig te beleven is. Uiteraard fotografeer ik het bekendste politieburo van Duitsland de Davidwache en loop ik door de voor vrouwen verboden Herbertstrasse, waar het het ‘s avonds van activiteiten bruist kon je nu letterlijk een kanon afschieten en niemand raken.

Hamburg | Reeperbahn

Hamburg | Reeperbahn

Van hieruit loop ik parallel aan de Elbe en de Landungsbrücken naar het momument van Bismarck dat helaas in de steigers stond. Vervolgens gaat de wandeling verder naar het gebouw van de Handwerkskammer en het Brahms Kontor. Hier steek ik de drukke hoofdweg over en loop in de richting van het gebouw van het “Landsgericht Hamburg”. Vervolgens loop ik door het park naar het Museum für Hamburgische Geschichte.

Hamburg | Brahms Kontor

Hamburg | Brahms Kontor

Het park is voorzien van een ijsbaan die nu volop gebruikt wordt wordt door skaters. Het Museum für Hamburgische Geschichte is niet alle dagen van de week open en ja hoor vandaag dus niet. Vervolgens loop ik door de Componisten kwartier met het Brahmsmuseum naar de Hauptkirche St. Michaelis. In deze publicatie zijn een paar foto’s van mijn bezoek aan deze prachtige kerk opgenomen omdat ik deze kerk een eigen publicatie heeft gekregen.

Hamburg | Hauptkirche St. Michaelis

Hamburg | Hauptkirche St. Michaelis

Van hieruit doorkruis ik de stad naar het gebouw van de Handelskammer Hamburg – die tip kreeg ik van de baliemederwerkster van de Handswerkskammer – dat achter het Rathaus ligt. Via de binnenplaats met de Hygieia-Brunnen gaat het verder door een aantal winkelcentra naar de Alster om uiteindelijk bij mijn hoofddoel van vandaag uit te komen de Hamburger Kunsthalle.

Hamburg | Hygieia-Brunnen

Hamburg | Hygieia-Brunnen

In deze publicatie zie je maar een paar foto’s van de Kunsthalle omdat ook deze een eigen publicatie heeft gekregen. De eerste regendruppeltjes zijn inmiddels gevallen en loop via het plein waarop het Ohnsorg-Theater, het Deutsches Schauspielhaus en de Haupt Bahnhof uitkomen verder. Tot slot neem ik nog de Hansaplatz met de Hansabrunnen mee op weg naar het hotel.

Hamburg | Hamburger Kunsthalle

Hamburg | Hamburger Kunsthalle

Morgen gaat het weer met de trein naar huis. Ik kijk met veel plezier terug naar mijn bezoek aan Hamburg, ik realiseer mij dat ik veel gezien heb maar nog veel meer ook niet gezien. Dit vraagt dus om een vervolg.

Hamburg | Hanzaplatz met Hansabrunnen

Hamburg | Hanzaplatz met Hansabrunnen

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn wandeling “Van fontein naar plein”. Klik hier voor de route informatie van de wandeling van vandaag.

Impressie

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie