Hamburg | Museumschip Cap San Diego

Maandag, 9 mei 2022 | De volgende stop voor van vandaag is een bezoek aan museumschip Cap San Diego. Vanuit Blankenese neem ik de S-Bahn naar Hamburg en stap uit bij de Landungsbrücken in Hafencity. Gisteren ben ik hier ook geweest, echter de Cap San Diego lag toen niet aan de kade.

Hamburg | Hafencity

Hamburg | Hafencity

Hoewel de Cap San Diego een museum schip is wordt er op de vrijdag, zaterdag en zondag mee gevaren. De Cap San Diego was een vrachtschip van Hamburg Süd. Het schip kwam in 1962 in de vaart en onderhield diensten tussen Duitsland en Zuid-Amerika. In 1986 waren er plannen voor de sloop, maar op 12 augustus 1986 nam de stad Hamburg het over om er een museumschip van te maken.

Hamburg | Achtersteven Cap San Diego

Hamburg | Achtersteven Cap San Diego

Op 31 oktober 1986 kwam ze terug aan in de thuishaven. Het schip werd opgeknapt en de deuren van het museumschip gingen in 1988 voor het eerst open. (Bijna) alle ruimtes van het schip zijn toegankelijk.

Hamburg | Stuurhut Cap San Diego

Hamburg | Stuurhut Cap San Diego

Het schip is heeft ook een zgn. Escape Room en wordt daarnaast gebruikt voor tijdelijke exposities. Tijdens mijn bezoek exposeerde Jana Osterhus haar kunstwerken op de beneden dekken van het schip. 

Hamburg | Kunstwerken van Jana Osterhus

Hamburg | Kunstwerken van Jana Osterhus

Verder zie je foto’s van mijn bezoek aan de voorplecht, de stuurhut, een aantal benedendekken en machinekamer van dit schip. Het schip is fantastisch onderhouden en ligt in een prachtige omgeving. Kortom de Cap San Diego is zeker een bezoek waard.

Hamburg | Machinekamer Cap San Diego

Hamburg | Machinekamer Cap San Diego

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan museumschip Cap San Diego. Klik hier voor de volledige route van vandaag.

Impressie

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie