Hamburg | St. Pauli-Landungsbrücken en Elbphilharmonie

Zondag, 8 mei 2022 | De derde etappe van vandaag is een bezoek aan twee Hamburgse Landmarks die druk bezocht worden op deze prachtige zondagmiddag, de St. Pauli-Landungsbrücken en de Elbphilharmonie. De Landungsbrücken – grote drijvende pontons – waren van oudsher terminals waar in vroegere tijden voornamelijk passagiersschepen aanmeerden.

Hamburg | Sankt Pauli Landungsbrücken

Hamburg | Sankt Pauli Landungsbrücken

Tegenwoordig is het een verkeersknooppunt voor veerboten, rondvaartboten, S-Bahn en U-Bahn en een toeristisch trekpleister van de eerste orde. De Elbphilharmony is een redelijk recent gebouw dat door zijn vorm maar nog meer door de gigantische budgetoverschrijding de tongen in Hamburg los gemaakt heeft. Helaas was het er zo druk dat ik een bezoek aan dit opmerkelijke gebouw uitstel tot morgen.

Hamburg | Elbphilharmonie

Hamburg | Elbphilharmonie

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek en wandeling van de Landungsbrücken naar de Elbphilharmonie. Klik hier voor de route informatie van de totale wandeling van zondag 8 mei 2022.

Impressie

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie