Hamburg | Trappen lopen in Blankenese

Maandag, 9 mei 2022 | Deze publicatie gaat over mijn bezoek aan Blankenese dat zo’n 17 km. van Hamburg ligt. Volgens de inwoners is Blankenese het mooiste drop aan de Elbe. Al vroeg in de ochtend stap ik in de S-Bahn op de Haupt Bahnhof naar Blankenese en na ca. 35 minuten rijden sta ik op het station van Blankenese. Het is mijn doelstelling om via het Treppenviertel naar het strand van Blankenese te lopen en vandaar uit naar De Römischer Garten om tot slotte via het Treppenviertel weer terug te lopen naar het station.

Blankenese | Station

Blankenese | Station

Het Treppenviertel doet zijn naam alle eer aan. De woningen die hier liggen zijn allemaal tegen een berg aan gebouwd en uitsluitend toegankelijk via smalle steegjes of trappen. In totaal liggen er 58 trappen met in totaal 4864 traptreden….ik heb ze overigens niet allemaal beklommen en al helemaal niet geteld.

Blankenese | Treppenviertel

Blankenese | Treppenviertel

Bij de Elbe aangekomen staat er een fraaie uitkijktoren die een prachtig uitzicht geeft over de Elbe en het Treppenviertel. Mijn eerste versnapering geniet ik op het terras van Ponton Op’n Bulln. Daarna wandel ik langs de Elbe naar de Römischen Garten die zo’n beetje halverwege de Polterberg ligt, dus weer trappen klimmen.

Blankenese | Römischer Garten

Blankenese | Römischer Garten

De Römischen Garten is een naar Italiaans voorbeeld aangelegde tuin en was in vroegere tijden het trefpunt van de High Society. Tegenwoordig dient het als openlucht theater. Vanuit hier wandel ik deels door een bos terug naar de oever van de Elbe om vervolgens weer via het Treppenviertel omhoog te lopen naar het station. 

Blankenese | Treppenviertel

Blankenese | Treppenviertel

Of Blankenese het mooiste dorp aan de Elbe is zoals de bewoners zeggen weet ik niet, dat het een prachtig dorpje is staat voor mij buiten kijf.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn bezoek aan Blankenese. Klik hier voor de volledige route van vandaag.

Impressie

Foto’s

Route informatie

Top

Geef een reactie