Limburgs Museum | De vergeten prinsessen van Thorn

Dinsdag, 22 maart 2022 | Vandaag breng ik voor de tweede keer een bezoek aan de buitengewoon indrukwekkende tentoonstelling “De vergeten prinsessen van Thorn” in het Limburgs Museum in Venlo, die op 4 april a.s. eindigt. Klik hier voor de foto’s van mijn eerste bezoek aan deze tentoonstelling.

Limburgs Museum | De vergeten prinsessen van Thorn

Limburgs Museum | De vergeten prinsessen van Thorn

Het is een bijzondere tentoonstelling over de adelijke dames die vroeger in het Stift of Sticht in Thorn woonden. Thorn was in de achttiende eeuw een ministaatje in het Duitse Rijk, waar prinsessen en gravinnen de scepter zwaaiden.

Limburgs Museum | De vergeten prinsessen van Thorn

Limburgs Museum | De vergeten prinsessen van Thorn

De adellijke dames leefden in weelde maar stonden ook voortdurend in de schijnwerpers. De tentoonstelling geeft een goed beeld van de rijkdom en het wel en wee van drie dames die in het Stift  gewoond hebben. Omdat het in deze tentoonstelling zoveel te zien is ben ik vandaag 2x rond gelopen over de tentoonstelling, waarbij ik in de tweede ronde meer aandacht geschonken heb aan details en “kleine” objecten. 

Limburgs Museum | De vergeten prinsessen van Thorn

Limburgs Museum | De vergeten prinsessen van Thorn

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van de tentoonstelling “De vergeten prinsessen van Thorn”.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie