Venlo | Erfgoud wandelroute

Vrijdag, 18 maart 2022 | Wist je dat Venlo over een wandelroute beschikt die langs 24 historische panden in het centrum van Venlo loopt? Dit is de Erfgoud wandelroute. Meer informatie over het Venlose Erfgoud wandelroute kun je vinden via https://www.erfgoud-venlo.nl.

Venloos Erfgoud | Homepage

Venloos Erfgoud | Homepage

Mijn wandeling is iets uitgebreider omdat ik uiteraard naar het startpunt van de wandeling moet lopen. De foto’s beginnen in het Wilhelminapark, ik loop via de Lage Loswal en naar startpunt dat ligt bij het Limburgs Museum. In mijn foto’s kom je niet alleen de panden tegen die genoemd in de Erfgoud wandelroute. Op sommige punten heb ook de omgeving waarin het pand ligt gefotografeerd en opgenomen in de foto’s.

Erfgoud | Startpunt Erfgoud Route

Erfgoud | Startpunt Erfgoud wandelroute

De panden die uitbreidt gedocumenteerd/beschreven worden in de Erfgoud Route zijn: Tankstation American Petroleum Company, Postkantoor, Raad van Arbeid,  Middeleeuws handelshuizen aan de Parade, Romerhuis, City Theater, Warenhuis Vroom & Dreesman, Handelshuis Puddingfabriek, Handelshuis “Het Korenvat”, Aportheek “De Vergulde Gaper”, Stadhuis, Handelhuis “Stadt Frankfort”, Handelhuis de Klak”, Middeleeuws dubbelhuis, Sint Joriskerk, Stadsmuur de Luif, Sint Jacobskapel, Huis Sorion, Prins Hendrik, Voormalig weeshuis en Latijnse School, Sint Martinusbasiliek, de Weer, Huis Scheurs en tot slot Locomotief. De foto’s eindigen in het Mgr. Nolenspark waar je goed kunt zien dat de lente in aantocht is.

Erfgoud | Prins Hendrik

Erfgoud | Prins Hendrik

De absolute verrassing voor mij was Prins Hendrik en dan met name het interieur. Mocht je hier nog nooit binnen zijn geweest? Het is een echte aanrader. Als eerbetoon heb ik het beeld van Napoleon dat binnenkort niet meer te zien – is als gevolg van een recente vernieling – opgenomen titelafbeelding van deze publicatie. Het beeld staat/stond voor het pand Schreurs en dan met name voor ‘t Boekhuis Antiquariaat Venlo.

Erfgpud | Napeolon voor Huis Schreurs

Erfgoud | Napeolon voor Huis Schreurs

Naast al deze historische panden liggen er nog meer veel meer historische panden in de Venlose binnenstad en daarbuiten en hoop ik dan ook dat deze met de tijd in de Erfgoud wandelroute worden opgenomen. Ik zie deze Erfgoud wandelroute dan ook als een eerste goede aanzet om de historie van de Venlo op de kaart te zetten, hij voelt echter nog niet af. Dus wie weet…..

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van mijn wandeling langs het Venlose Erfgoud wandelroute.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie