Venlo | “De vergeten prinsessen van Thorn”

Woensdag, 6 oktober 2021 | In het Limburgs Museum vindt op dit moment een bijzondere tentoonstelling plaats onder de naam “De vergeten prinsessen van Thorn”. Een tentoonstelling die je moet zien. Je gaat terug in de tijd waarin je een unieke inkijk krijgt in het leven van de Europese adel in de achttiende eeuw. Een leven met een voor die tijd grote vrijheid en vol pracht en praal, maar ook een leven in een gouden kooi.

Limburgs Museum | De vergeten prinsessen van Thorn

Limburgs Museum | De vergeten prinsessen van Thorn

Thorn was in de achttiende eeuw een ministaatje in het Duitse Rijk, waar prinsessen en gravinnen de scepter zwaaiden. De adellijke dames leefden in weelde maar stonden ook voortdurend in de schijnwerpers. De tentoonstelling over hun leven is tot en met 3 april 2022 te zien. Voor de tentoonstelling zijn kunstobjecten uit meer dan 50 internationale musea in bruikleen gegeven. Aan de hand van schilderijen, robes, porselein, boeken en een gouden koets wordt het hofleven van drie prinsessen uit de 18de eeuw gereconstrueerd. Kortom een must see voor de liefhebber.

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van de tentoonstelling “De vergeten prinsessen van Thorn”.

Meer informatie over deze tentoonstelling kun je vinden op de website van het Limburgs Museum en op de website van Omroep Venlo. Klik hier voor mijn publicaties over Thorn.

Impressie

Foto’s

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank
Top

Geef een reactie