Steyl | Bovenkerk Kloosterkerk Sint Michaël

Donderdag, 4 november 2021 | De Benedenkerk van Kloosterkerk Sint Michaël in Steyl heb ik al vaker bezocht en gefotografeerd de Bovenkerk nog nooit. De Benedenkerk is publiek toegankelijk de Bovenkerk is dat niet. De Bovenkerk is allen via het Missiehuis te bereiken. Is de Benedenkerk donker, de Bovenkerk is een van licht vervulde ruimte, waarvan de nieuw gotische inrichting bijna volledig behouden bleef.

Steyl | Bovenkerk

Steyl | Bovenkerk

Op zichzelf is het feit de Bovenkerk te mogen fotograferen al bijzonder, echter echt overal te mogen fotograferen is heel uitzonderlijk. Zo heb ik foto’s kunnen maken achter en vanaf het altaar, vanaf de plek van het orgel en vanaf een van de balkons aan de zijkant van de kerk. Heb je je ooit afgevraagd hoe het uitzicht over de Maas is vanaf de buitengalerij van de kerk? In de foto’s vind je het antwoord op die vraag.

Klik hier voor de impressie en hier voor de foto’s van het interieur van de Bovenkerk.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie