Venlo | Wandeling langs de Maas met daglicht

Woensdag, 3 november 2021  | Deze publicatie is het vervolg van de wandeling/publicatie “Venlo | Wandeling langs de Maas in het donker“. De publicatie gaat verder ter hoogte van de Maas bij Kanovereniging Viking. Van daaruit loop ik naar de Zuiderbrug en steek de Maas over naar de Blerickse kant van Venlo.

Venlo | Zicht op de Maas en de Zuiderbrug

Venlo | Zicht op de Maas en de Zuiderbrug

In de uiterwaarden graast een kudde Galloway runderen. Ze doen zich genoegelijk te goed aan het natte gras. Ik maak een omweggetje om ze niet te verstoren. Zo nu en dan kijkt een rund mij aan en graast vervolgens rustig verder.

Venlo | Galloway runderen in de uiterwaarden bij Blerick

Venlo | Galloway runderen in de uiterwaarden bij Blerick

Al langs de Maas lopend kom ik aan bij het haventje van Blerick waar voorheen de rondvaartboot aanlegde. Middels een bord wordt de bezoeker duidelijk gemaakt dat de aanlegplaats nu verplaatst is naar de Lage Loswal in het centrum van Venlo aan de andere kant van de Maas. Afgezien van echt brutale duiven is het er heerlijk rustig.

Venlo | "Rode Stoelen" langs de Maas in Blerick

Venlo | “Rode Stoelen” langs de Maas in Blerick

Vervolgens steek ik de Maas weer over naar het centrum van Venlo en loop via de aanlegsteigers in de Stadshaven naar de Lage Loswal. Vandaar uit wandel ik naar het eindpunt van de wandeling, het Wilhelminapark dat getooid is in prachtige herfstkleuren.

Venlo | Wilhelminapark in de herfst

Venlo | Wilhelminapark in de herfst

Klik hier voor de impressie en hier voor de foto’s van deze wandeling.

Impressie

Venlo | Zicht op de Maas en de Zuiderbrug
Venlo | Galloway runderen in de uiterwaarden bij Blerick
Venlo | Zicht op de Maas en de Zuiderbrug Venlo | Galloway runderen in de uiterwaarden bij Blerick

Foto’s

Top

Geef een reactie