Steyl | Witte winterwandeling

Donderdag, 18 januari 2024 | Mijn sfeervolle winterwandeling start bij de achteringang van Jochumhof in het pittoreske Steyl. De met sneeuw bedekte paden van Jochumshof laten mij genieten van de prachtige taferelen die achter elke bocht verscholen liggen.

Vervolgens loop ik naar het veerpont tussen Steyl en Baarlo om daarna een bezoek te brengen aan de indrukwekkende kerk van het Missiehuis St. Michael. Hier, in deze serene atmosfeer, rust Arnold Janssen, een eerbetoon aan zijn nalatenschap.

Vervolgens steek ik de weg over naar de betoverende Kloostertuin. De sneeuw van gisteren is hier blijven liggen en vormt een witte deken. Ik loop over de kronkelende paden en passeer mystieke grotten, gehuld in rustgevende winterpracht.

Bij de uitgang, naast de vervallen kas, verlaat ik deze tuin en steek ik de straat over naar de tweede Kloostertuin. Hier ontvouwt zich wederom een schilderachtig tafereel met het sfeervolle ketelhuis, de verstilde kloosterbegraafplaats, de Mariagrot en de tuin zelf.

Deze witte winterwandeling biedt niet alleen een heerlijke wandeling maar ook een spirituele reis door de geschiedenis en het erfgoed van deze bijzondere plek. Het besneeuwde Steyl is een inspirerende bestemming, zelfs in de koude wintermaanden.

Klik op de links voor de foto impressie, de dynamische 360° panorama foto’s en het foto album van mijn witte winterwandeling door Steyl.  

Impressie

Dynamische 360° panorama foto’s

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie