Marokko | Sweet memories

Maandag, 18 maart 2024 | De laatste dag van onze ANWB groepsreis en laatste dag in Marrakech belooft een ware ontdekkingsreis te worden. We – Ingrid, Marcel en ik – lopen vanuit ons hotel naar de Souk. 

Onderweg worden we in de medina verrast door een spontane ontmoeting met de beheerder van Riad “Tresor de Milles Et Une Nuit”. Hij nodigt ons uit om de Riad te bekijken en stappen binnen. We vergapen ons aan de prachtige binnenplaats, het interieur en de wirwar van gangetjes die leidden naar onderling verbonden winkeltjes.

Eenmaal buiten de Riad worden we ongemerkt opgezogen door de bruisende Souk. Kleurrijke ambachten en exotische souvenirs vullen de kraampjes en de verkopers prijzen hun waren aan met vriendelijke volharding. We laten ons betoveren door het vakmanschap en de gastvrijheid die we overal tegenkomen.

De Souk achter ons latend, bereiken we het levendige Djemaa El Fna plein. In plaats van ons te mengen in de drukte, kiezen we voor een bezoek aan het fascinerende “Musée Du Patrimoine Immateriel“. Dit museum, gelegen aan het plein, dompelt ons onder in de rijke cultuur en tradities van Marokko. We vernemen zelfs dat in dit gebouw ooit het eerste postkantoor van Marrakech gevestigd was.

Na ons museumbezoek genieten we van een ontspannen rit per tuktuk terug naar ons hotel. De rit biedt  een laatste kans om te genieten van de bedrijvigheid va deze prachtige stad.

Aan het einde van de middag bezoeken we de Menara Mall. Deze moderne shoppingtempel biedt een scherp contrast met de traditionele charme van de medina. We genieten van een mix van lokale en internationale winkels en koesteren de laatste momenten in Marrakech. Ook hier hebben we een spontane ontmoeting met een jonge galleriehouder.

Terugkijkend op de afgelopen periode in Marokko beseffen we, dat het de spontane ontmoetingen, de kleurrijke markten en de culturele ontdekkingen zijn die deze rondreis onvergetelijk maakt. Marokko met haar mensen, de eeuwenoude geschiedenis en bruisende sfeer, heeft ons hart gestolen en herinneringen achtergelaten die een leven lang meegaan. Merci !!!

Klik op de links voor de foto impressie, de 360° panorama foto’s, de film en het fotoalbum met een deel van de Sweet Memories. 

Impressie

360° panorama foto’s

Film

Reprise ANWB Marokkoreis

Foto’s

Geef een reactie