Marokko | Betoverende Koningsstad Marrakech

Zondag, 17 maart 2023 | Tijdens de laatste etappe van onze reis door Marokko worden we tijdens de wandeling gegidst door de kronkelende straten van Marrakech, de laatste van de koningssteden. Onder de schaduw van de majestueuze minaret van de Koutoubia-moskee beginnen we onze verkenningstocht, geboeid door de verhalen van onze lokale gids.

Daarna volgt het indrukwekkende Bahiapaleis.  Het paleis diende als residentie voor de grootvizier van het sultanaat en staat bekend om zijn prachtige binnenplaatsen, weelderige tuinen en verfijnde decoraties. We dwalen door de weelderige zalen, betegelde patio’s en met stucwerk versierde plafonds, waarbij je een glimp opvangt van de grandeur van het verleden van Marokko.

Hierna wandelen we naar de begraafplaats met Saaditombes. Deze begraafplaats herbergt de graven van tal van prominente leden van de dynastie, waaronder sultans en hun familieleden. De graven zijn prachtig versierd met ingewikkelde mozaïeken, marmer en houtsnijwerk, en bieden een intrigerend inzicht in de Marokkaanse architectuur en geschiedenis. 

Terwijl we door de straten van de medina lopen, worden we geboeid door de dingen van alle dag, de kleuren, geuren en geluiden. Op het levendige Djemaa El Fna plein komt Marrakech echt tot leven, met slangenbezweerders, straatartiesten en marktkramen die een caleidoscoop aan activiteiten bieden. Vanuit het plein wandelden we door de kronkelende steegjes van de Souk

Ondanks de pracht van de stad kun je niet voorbijgaan aan de sporen van het verleden, zichtbaar in de gestutte gebouwen als gevolg van recente aardbevingen. Deze herinneringen aan de krachten van de natuur dienen als een herinnering aan de fragiliteit van het leven, zelfs te midden van de pracht en praal van deze betoverende stad.

Klik op de links voor de foto impressie, de 360° panorama foto’s, de film en het fotoalbum van de eerste dag van het bezoek aan Marrakech.

Impressie

360° panorama foto’s

Film

Foto’s

Top

Geef een reactie