Marokko | Via de Ksar van Aït Ben Haddou naar Marrakech

Zaterdag, 16 maart 2024 | De zon begroet ons met haar warme stralen terwijl we vertrekken uit het rustieke Boumalne Dades, op weg naar de bruisende stad Marrakech – onze laatste halte in het prachtige Marokko. 

Het hart van Marokko klopt langs de kronkelende wegen die zich een weg banen door de adembenemende landschappen van het Atlasgebergte. Een reis van Boumalne naar Marrakech per bus biedt niet alleen een reis van punt A naar punt B, maar een reis vol ontdekkingen, zowel cultureel als landschappelijk.

De busreis van Boumalne naar Marrakech voert reizigers door een lappendeken van spectaculaire uitzichten, waar ruige bergtoppen contrasteren met vruchtbare valleien. Maar het zijn niet alleen de natuurlijke wonderen die deze reis memorabel maken. Onderweg stoppen we bij locaties die de rijke geschiedenis en cultuur van Marokko belichten.

Een hoogtepunt van onze reis is de stop bij de Ksar van Aït Ben Haddou, een UNESCO-werelderfgoed dat de verbeelding tart met zijn ommuurde stad van lemen gebouwen. Onder de deskundige leiding van een lokale gids verkennen we de smalle steegjes en betreden we de eeuwenoude huizen die getuigen van een lang vervlogen tijdperk.

Terwijl de reis vordert, worden de landschappen steeds gevarieerder. Van de droge, rotsachtige terreinen rondom Boumalne tot de weelderige oases die het Atlasgebergte doorkruisen, elke bocht brengt een nieuwe verrassing. En uiteindelijk, wanneer we aankomen in de betoverende stad Marrakech, is het niet alleen de bestemming die ons betovert, maar de reis zelf, die gevuld is met ontmoetingen, ontdekkingen en onvergetelijke momenten.

Klik op de links voor de foto impressie, de 360° panorama foto’s, de film en het fotoalbum van de busreis van Boulmane via de Ksar van Aït Ben Haddou naar Marrakech. 

Impressie

360 panorama foto’s

Film

Foto’s

Top

Geef een reactie