Marokko | Van woestijn zonopkomst naar Todrakloof en tradities

Vrijdag, 15 maart 2024 | In alle vroegte zijn we vertrokken vanuit ons nachtelijk bivak. Aan het einde en in de stilte van de nacht, midden in de uitgestrektheid van de Erg Chebbi woestijn, ontvouwt zich een magnifiek schouwspel. Terwijl de eerste stralen van de zon de horizon strelen, kleurt de lucht zich in tinten van oranje, roze en goud, de zonopkomst, een nieuwe dag wordt geboren. 

Vervolgens terug naar Kasbah Tombouctou voor een douche en ontbijt. Daarna gaat onze reis verder door de betoverende landschappen van Erfoud en Tinghir. Via kronkelende wegen en door schilderachtige valleien, bereiken we de majestueuze Todrakloof, waar de rotsen als wachters van de tijd oprijzen uit de aarde.

De indrukwekkende kliffen vormen een natuurlijk wonder dat ons eerbiedig stemt voor Moeder Natuur’s ongeëvenaarde kracht en schoonheid. De omgeving doet ons beseffen in welke rijkdom wij leven als je ziet hoe vrouwen hier water halen.

Na onze busreis door adembenemende landschappen worden we hartelijk verwelkomd in het gastvrije Boumalne Dades. In het traditionele Xaluca Dades hotel worden we ondergedompeld in de rijke cultuur van het land. We worden begroet met een traditioneel welkom en heerlijke Marokaanse muntthee, als onderdeel van een gastvrijheid die diepgeworteld is in eeuwenoude tradities.

Klik op links voor de foto impressie, de film en het fotoalbum van deze dag vol met fenomenale totaal verschillende indrukken.  

Impressie

Film

Foto’s

Top

Geef een reactie