Marokko | Kasbah Tombouctou, Oase in de Erg Chebbi Sahara

Donderdag, 14 maart 2024 | Midden in het betoverende landschap van Merzouga, aan de rand van de uitgestrekte Erg Chebbi Sahara, ligt het Kasbah Hotel Tombouctou. Dit juweel van Marokkaanse gastvrijheid biedt ons de komende dagen een onvergetelijke ervaring te midden van de eindeloze duinen en de warme zon van de Sahara.

Bij aankomst worden worden we begroet met traditionele muntthee en hartelijke glimlachen van het gastvrije personeel. De kasbah, met zijn kenmerkende architectuur van klei en stro, ademt de charme van vervlogen tijden uit, terwijl het tegelijkertijd modern comfort biedt aan de gasten.

De kamers van Kasbah Hotel Tombouctou zijn oases van rust, ingericht met traditionele Berberse tapijten en handgemaakte meubels. Vanaf het terras genieten we de nabijheid van de Sahara en van adembenemende zonsondergangen. ‘s Nachts kunnen we de magische sterrenhemel bewonderen, ver weg van de stadslichten.

De culinaire ervaring in het hotel is een viering van de Marokkaanse keuken. Tijdens het diner worden we getrakteerd op heerlijke tajines, couscous en andere lokale lekkernijen, bereid met verse ingrediënten en liefde door de chef-koks van het hotel.

Het hoogtepunt van ons verblijf in Kasbah Hotel Tombouctou is het verkennen van de Sahara. De grootste groep van ons gezelschap kiest aan het eind van de dag voor de avontuurlijke tocht op dromedarissen door de duinen met aansluitend een overnachting in de woestijn. 

Kasbah Hotel Tombouctou biedt niet alleen accommodatie, maar een totale onderdompeling in de betoverende cultuur en natuurlijke pracht van Marokko’s Sahara. Voor reizigers die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring, is dit hotel een absolute aanrader.

Klik op de links voor de foto impressie, de 360° panorama foto’s, de film en het fotoalbum van ons verblijf in Kasbah Hotel Tombouctou in de Erg Chebbi Sahara.

Impressie

360° Panorama foto’s

Film

Foto’s

Top

Geef een reactie