Marokko | Avontuurlijke reis naar de poort van de Sahara

Woensdag, 13 maart 2024 | Onze busreis van Fez naar Merzouga – een rit van ca. 500 km – wordt een onvergetelijke ontdekkingstocht door de betoverende landschappen van Marokko. Vertrekkend vanuit de historische stad Fez, banen we ons een weg over schilderachtige wegen richting Ifrane, ook wel bekend als het ‘Zwitserland van Marokko’, vanwege zijn opvallend Europese architectuur te midden van dennenbossen. 

Na een tussenstop in het charmante Midelt, waar we worden getrakteert op adembenemende uitzichten op de Atlasgebergte, vervolgen we onze reis naar Merzouga. Terwijl de bus over kronkelende wegen rijdt, kunnen we genieten van de veranderende landschappen, van weelderige valleien tot ruige bergtoppen.

Het hoogtepunt van deze reis komt als we Merzouga naderen. In Erfoud stappen we over op 4-wheel drive auto’s om dwars door de uitlopers van de Sahara woestijn te rijden. De gouden duinen strekken zich voor ons uit als een eindeloze zee van zand, terwijl de zon langzaam ondergaat en de hemel in vuur en vlam zette.

Onderweg worden we omringt door de stilte van de woestijn, alleen onderbroken door het zachte geluid van de wind en het knisperen van het zand onder de banden van onze voertuigen. Het is een ervaring die al onze zintuigen prikkelt en ons een diep gevoel van verwondering geeft voor de grootsheid van de natuur.

Terwijl we onze weg vervolgen naar onze bestemming, Kasbah Hotel Tombouctou in Merzouga, wordt duidelijk dat deze reis niet alleen een fysieke reis is, maar ook een reis van ontdekking en verwondering. Met herinneringen aan spectaculaire landschappen en het gevoel van avontuur zal we deze buitengewone ervaring de meesten van ons nog lang bij blijven.

Klik op de links voor de foto impressie, de film en het fotoalbum van onze avontuurlijke reis dwars door Marokko.

Impressie

Film

Foto’s

Geef een reactie