Marokko | Fez een ware schatkamer

Dinsdag, 12 maart 2024 | Het betreden van de oude stad Fez is als het betreden van een magische tijdmachine, waar elke straat, elke geur en elke steen een verhaal vertelt dat teruggaat tot eeuwen geleden. Tijdens ons bezoek aan deze Marokkaanse schatkamer hebben wij enkele van de meest betoverende plekken verkent, diep doordrongen van geschiedenis en cultuur.

Onze ontdekkingsreis in Fez begint bij Dar el-Makzen, het Koninklijk Paleis, waar je overweldigd wordt door de prachtige architectuur en de verfijnde details die de rijke erfenis van Marokko belichamen. Vervolgens wandelen we langs de Mellah, de oude Joodse wijk, waar de levendige atmosfeer en de kleurrijke markten je onderdompelden in de bruisende energie van de stad.

Wij brengen een bezoek aan Mosaique et Poterie de Fes, het summum van ambachtelijke pottenbakkers kunst van de eeuwenoude technieken van mozaïek- en keramiekproductie die nog steeds worden beoefent met een ongeëvenaard vakmanschap.

Een wandeling door de labyrintische Souk brengt ons naar het betoverende mausoleum van Moulay Idriss II, een heiligdom doordrenkt met spiritualiteit en geschiedenis. Tenslotte bezoeken wij de Chouara, de leerlooierswijk, waar je overweldigd wordt door de bedwelmende geur van looiproces en de levendige kleuren van de geverfde huiden die overal te drogen hangen.

Klik op de links voor de foto impressie, de 360° panorama foto’s, de film en het fotoalbum van Fez een  ware schatkamer. 

Impressie

360° panorama foto’s

Film

Foto’s

Top

Geef een reactie