Marokko | Geschiedenis doordrenkt Meknès en Volubilis

Maandag, 11 maart 2024 | Het kleurrijke tapijt van Marokko, geweven met geschiedenis en doordrenkt met cultuur, onthult zijn pracht in de betoverende steden Meknès, Volubilis en Fez (Fès). De ANWB groepsreis door deze juweeltjes van het Maghreb-rijk is een ontdekkingstocht die zintuigen prikkelt en je geest verrijkt.

Meknès, de stille grootheid, begroet met zijn serene sfeer en imposante poorten. De oude medina vertelt verhalen van een glorierijk verleden, terwijl de geur van kruiden en specerijen de lucht vult. Het Mausoleum van Moulay Ismail is helaas gesloten als gevolg van een begrafenis wat niet wegneemt dat Meknès een van de Koningssteden doordrenkt is met geschiedenis.

Volubilis, een tijdloos ruïnelandschap, biedt een glimp van het Romeinse verleden van Marokko. Tussen de overblijfselen van tempels en triomfbogen kun je volop mijmeren over de echo’s van vervlogen tijden. De verweerde mozaïeken vertellen verhalen van oude beschavingen die eens deze gronden bewoonden.

De reis door Meknès, Volubilis en Fez is meer dan alleen een reis; het is een reis door de ziel van Marokko, waar geschiedenis, cultuur en gastvrijheid samenkomen om een onvergetelijke ervaring te creëren.

De busreis naar Fez (Fès) is een reis door een levend schilderij. Het landschap verandert van uitgestrekte vlaktes tot kronkelende bergwegen, elk met zijn eigen charme. Het aankomen in Fes is als thuiskomen in een stad doordrenkt met mystiek. 

Klik op de links voor de foto impressie, de 360° panorama foto’s, de film en het fotoalbum van het bezoek aan Meknès en Volubilis.

Impressie

360° panorama foto’s

Film

Foto’s

Top

Geef een reactie