Maas | Hoogwater doorkruist pittoreske fietsroute

Zaterdag, 10 februari 2024 | Terwijl in Venlo het carnaval in alle hevigheid losbarst, stap ik vandaag op de fiets voor een tocht langs de schilderachtige Maas. Onderweg ervaar ik op verschillende plekken de ongekende kracht van de natuur.

Mijn route begint in Venlo, dat tijdens carnaval is omgedoopt tot “Stedje van lol en plezeer“. Via Tegelen fiets ik met een omweg naar Steyl, net buiten Tegelen stuit ik op het eerste obstakel: hoogwater. Dit blijkt nog een aantal keer te zullen gebeuren.

Tegelen is slechts het begin van de uitdagingen van vandaag. Fietspaden zijn onbegaanbaar door het hoge water. Diverse omleidingen brengen me vanuit Belfeld naar Reuver, Baarlo en Beesel, waar ik ondanks de stijgende waterstanden geniet van de prachtige omgeving.

Swalmen is helaas onbereikbaar door overstromingen van de Swalm. Dit weerhoudt me er echter niet van om via een alternatieve route terug te keren naar Venlo, langs het betoverende Ronkenstein.

De confrontatie met het hoogwater voegt een onverwachts avontuurlijk element toe aan mijn fietstocht. Het weerhoudt me er niet van te genieten van de prachtige omgeving en de lokale bezienswaardigheden. Mijn tocht langs de Maas en Swalm resulteert in een onvergetelijke ervaring en een diepe waardering voor de kracht en schoonheid van de natuur.

Klik op de links voor de foto impressie, de 360° panorama foto’s de film, het fotoalbum en de route van mijn fietstocht langs het hoogwater in de Maas en de Swalm.

Impressie

Dynamische 360° panorama foto’s

Film

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op flickr.

Fietsroute

Top

Geef een reactie