Geuldal | Modderige (pratsch) wandeling

Zondag, 28 januari 2024 | Vandaag maken wij een wandeling door het zon overgoten prachtige Geuldal. De wandeling, die begint en eindigt op de parkeerplaats Groeneweg aan de rand van het Vijlenerbos. De wandeling brengt ons langs adembenemende paden en charmante gehuchtjes/dorpjes.

Vanaf de parkeerplaats gaat de route naar Camerig-Cottessen, waar je meteen een prachtige omgeving voorgeschoteld krijgt. Via een schilderachtige holleweg lopen we omlaag naar de kronkelende Geul. We steken de Geul over. Via Hoeve Vernelsberg en langs de historische Volmolen lopen we naar naar het charmante Epen en pauzeren wij bij herberg De Smidse.

Het tweede deel van de tocht brengt uitdagingen met zich mee, gekenmerkt door heftige pratsch (Limburgs voor modder) paden die amper begaanbaar zijn. Het is glibberen, glijden en ervoor zorgen dat de schoenen niet in de Limburgse Löss blijven steken.

Bij de Heimansgroeve kiezen wij ervoor om onze oorspronkelijke route in te korten, dwars door een boomgaard. We zijn er overigens niets mee opgeschoten, ook hier modderige obstakels die echter niets af doen aan de magie van de omgeving.

De betoverende mix van landschappen, van beboste heuvels tot kabbelende beekjes en de prachtige uitzichten maken deze wandeling tot een onvergetelijke ervaring.

Klik op de links voor de foto impressie, de dynamische 360° panorama foto’s, de film (nog in voorbereiding) en het foto album van onze modderige wandeling door het Geuldal. 

Impressie

Dynamische 360° panorama foto’s

Film

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie