Maastricht | Bonnefantenmuseum “Shinkichi Tajiri: The Restless Wanderer”

Donderdag, 25 januari 2024 | Mijn hoofddoel voor vandaag is het Bonnefantenmuseum, dat met zijn imposante architectuur en gevarieerde collectie een bezoek meer dan waard is. Zeker nu er de tentoonstelling “Shinkichi Tajiri: The Restless Wanderer” loopt. Deze tentoonstelling over Tajiri loopt naast de tentoonstelling A long homecoming: een eeuw Shinkichi Tajiri in Museum van Bommel van Dam in Venlo die ik 13 januari jl. bezocht heb.

Via een omweg ben ik vanuit station Maastricht naar het museum gelopen. Allereerst heb ik een bezoek gebracht aan het Vrijheidsplein en De Groene Loper. De Groene Loper is een park op het voormalige tracé van de A2 die tegenwoordig ondergronds door Maastricht loopt. Vervolgens ben ik door Céramique wijk naar het Bonnefantenmuseum gelopen.

In het Bonnefantenmuseum word je ondergedompeld in de fascinerende kunst die er te zien is en in het bijzonder in de wereld van Shinkichi Tajiri, een kunstenaar die bekend staat om zijn dynamische sculpturen en krachtige expressie. “The Restless Wanderer” biedt een diepgaande blik op Tajiri’s artistieke evolutie en de thema’s van beweging en ontdekking die zijn werk doordringen.

Het bezoek eindigt op dezelfde plek waar het begon, het Maastrichtse treinstation, met een hoofd vol indrukken en vol waardering voor de artistieke schatten die ik vandaag gezien heb. Mijn bezoek aan het Bonnefantenmuseum en de betoverende “The Restless Wanderer” tentoonstelling zijn zeker de moeite meer dan waard geweest.

Klik op de links voor de foto impressie, de dynamische 360° panoramafoto’s en het fotoalbum van mijn bezoek aan Maastricht en het Bonnefantenmuseum in het bijzonder.

Impressie

Dynamische 360° panoramafoto’s

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie