Arcen | Zonnige winterwandeling

Donderdag, 18 januari 2024 | Vanochtend wandel ik door het zonnige Arcen. Kasteel Arcen met zijn Kasteeltuinen is het sfeervolle start- en eindpunt van mijn wandeling door dit pittoreske dorp, waar geen sneeuw te bekennen is.

Vanuit de Kasteeltuinen die heerlijk in het licht van de laagstaande zon baden loopt mijn wandeling naar de Wymarse Watermolen (Wymarsche Watermolen), een idyllisch watermolen waarin de Graanbranderij De IJsvogel gevestigd is. Ondanks het gebrek aan sneeuw straalt de omgeving een serene winterse schoonheid uit.

Via de uiterwaarden vervolg ik mijn route richting de overblijfselen van de Schanstoren. Hoewel de witte pracht ontbreekt, compenseren het stralende winterzonnetje en de bevroren uitwaarden dit ruimschoots. Het uitzicht is adembenemend, de sfeer van rust en kalmte maakte deze wandeling tot een genot.

Langs de oevers van de Maas en door het charmante centrum van Arcen gaat mijn wandeling terug naar het beginpunt. De verstilde aanblik van de dorpskern en de Maas, gecombineerd met de warmte van de winterzon, creëeren een unieke atmosfeer die het gebrek aan sneeuw doen vergeten.

Deze zonnige winterwandeling door Arcen bewijst dat schoonheid en charme niet afhankelijk zijn van sneeuw. Soms zijn het de onverwachte momenten en de heldere zonnestralen die een wandeling tot een onvergetelijke ervaring maken. 

Klik op de links voor de foto impressie, de dynamische 360° panorama foto’s of fotoalbum van mijn zonnige winterwandeling door Arcen.

Impressie

Dynamische 360° panorama foto’s

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie