Lille | Culturele Verkenning

Vrijdag, 29 december 2023 | De derde dag van ons verblijf in Lille opent de deuren naar een artistieke en historische schatkamer. Na een wandeling beginnen we met een bezoek aan het Palais des Beaux-Arts, een juweel van artistieke pracht en een schatkamer van meesterwerken. De schilderijen, beeldhouwwerken en archeologische vondsten brengen de tijd tot leven en laten ons kennismaken met de verbluffende artistieke erfenis van de stad.

Vervolgens wandelen wij naar de majestueuze Porte de Paris, een iconische poort die de verbinding vormt tussen verleden en heden. De historische betekenis ervan is voelbaar terwijl we de architectonische pracht bewonderden.

Daarna verdwalen we in de charmante straatjes van Rue de Béthune, waar moderniteit hand in hand gaat met traditie. De levendige atmosfeer, de winkels en boetieks, allemaal doordrenkt met een onmiskenbaar lokale sfeer, maken het tot een onvergetelijke ervaring.

Onze dag eindigt met een bezoek aan de adembenemende Église Sainte-Catherine, een meesterwerk van gotische architectuur. De serene ambiance en de verfijnde details van het interieur brengen een gevoel van rust en bewondering teweeg.

De derde dag in Lille is een ontdekkingstocht van kunst, geschiedenis en lokale charme. Elke halte voegt een nieuw hoofdstuk toe aan ons begrip van de stad en haar rijke erfgoed, waardoor onze liefde voor deze prachtige bestemming alleen maar groeit.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van onze culturele verkenning in Lille.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie