Lille | Ontdekkingen in Vieux Lille

Donderdag, 28 december 2023 | Vanuit ons charmante appartement in Vieux Lille is het een kattensprong naar het centrum van Lille met zijn historische ambiance. We beginnen onze verkenningstocht met een boeiende bustour door Lille. We genieten van prachtige architectuur, de rijke geschiedenis en de vele bezienswaardigheden.

Na afloop van de bustour lopen we door het centrum naar de imposante neogothische Kathedraal van Rijsel “Cathédrale Notre-Dame de la Treille“. Het indrukwekkende interieur en de gotische pracht maken diepe indruk. De kathedraal kent een lange bouwgeschiedenis, ze is opgericht tussen 1897 en 1947. De gevel van het gebouw zou anders doen vermoeden, maar de gevel, een artistiek meesterwerk, dateert van 1999 en werd ontworpen door Pierre-Louis Carlier en Peter Rice. 

Vervolgens lopen we naar het Hospice Comtesse, waar we als eerste de intrigerende tentoonstelling “Jef Aérosol Stories” van de gerenommeerde straatkunstenaat Jef Aérosol bezoeken. De combinatie van zijn expressieve kunst en de historische setting van het hospice creëeren een unieke ervaring. 

Het Hospice Comtesse is een voormalig gasthuis in Rijsel waarin thans het Musée de l’Hospice Comtesse is ondergebracht. De instelling werd in 1237 gesticht door Johanna van Constantinopel. We nemen de tijd om het museum te verkennen, dat een schat aan culturele en historische artefacten herbergt. Elk detail vertelt een verhaal dat de rijke geschiedenis van Lille illustreert.

Een bezoek aan Lille is een boeiende reis door de tijd, vol ontdekkingen en culturele verrijking. We zijn  ondergedompeld in haar unieke charme en geschiedenis. Klik hier voor de foto impressie, hier voor de dynamische 360° panoramafoto en hier voor het fotoalbum van deze dag vol met ontdekkingen in Vieux Lille.

Impressie

Dynamische 360° panoramafoto

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie